Jouw pedelec / e-bike verzekering

De complete verzekering voor jouw pedelec – in heel Europa.

SSL

Geteste service en kwaliteit

Om de beste service te kunnen leveren aan onze klanten hebben we ons vrijwillig laten testen door verschillende onafhankelijke instanties. De resultaten spreken boekdelen!

Dit wordt gedekt door de pedelec / e-bike verzekering van simplesurance:

damages-sprite-10

Diefstal & onderdelen diefstal

Omvat ook beroving en inbraak, binnen en buiten uw woonruimte.

damages-sprite-12

Vandalisme

In geval van vandalisme worden de noodzakelijke reparatiekosten gedragen zonder aftrek van een eigen risico.

damages-sprite-09

Kortsluiting en overspanning

Wanneer er sprake is van kortsluiting of overspanning, dan zullen wij de kosten dekken.

Verschleiß

Slijtage

De fietsonderdelen zijn zwaar versleten en beschadigd door gebruik. Dit is niet van toepassing op remmen en banden.

Wat je over een e-bike verzekering van simplesurance moet weten:

  • Waarom moet je jouw e-bike verzekeren?
   Een e-bike koop je niet zomaar, die blijft, als het goed is, een aantal jaren bij je. De aankoop van een nieuwe elektrische fiets met trapondersteuning is meestal een doordachte investering in jouw eigen mobiliteit. Daarom is het ook een goede keuze om de e-bike te verzekeren. Iedereen kent wel iemand of heeft het zelf meegemaakt, diefstal en/of vernieling van e-bikes komt regelmatig voor. Feit is dat er in Nederland dagelijks ruim 2.000 fietsen gestolen worden. Dat klinkt toch als een hele goede reden om je nieuwste aanwinst te verzekeren tegen diefstal! Wil je jouw pedelec ook nog tegen beschadiging verzekeren, dan heb je andere dekkingselementen zoals schade door vandalisme, elektrische schade of bedieningsfouten nodig. De e-bike verzekering van simplesurance biedt in zulke gevallen de optimale dekking.
  • Wat dekt een e-bike verzekering van simplesurance?
   Met de simplesurance e-bike verzekering ben je verzekerd tegen diefstal, inbraak en beschadiging door vandalisme of roof en elektrische schade. Met onze pedelec verzekering is jouw nieuwe e-bike buitenshuis verzekerd tegen een lage prijs- in of buiten Nederland maakt geen verschil bij onze e-bike verzekering. Bij simplesurance is je pedelec in heel Europa verzekerd en je contract loopt na een jaar af. Nog een mooie plus is dat er bij de e-bike verzekering van simplesurance geen sprake is van eigen risico.
  • Voordelen van een simplesurance-verzekering

   Verzekeringen zijn vaak vrij ingewikkeld, maar als online verzekeraar proberen we het proces zo makkelijk mogelijk te houden. Ben jij op zoek naar een fietsverzekering waarbij alles snel en online geregeld wordt? Dan zit je goed bij simplesurance: geen papieren rompslomp, een betrouwbare klantenservice en een vaste looptijd. Vul je e-mailadres en framenummer in, kies een betaalwijze en lees onze polisvoorwaarden goed door. Je krijgt direct een bevestiging met daarin je verzekeringsdocumenten en je fiets is veilig!

Wat onze klanten zeggen

De voordelen van een simplesurance pedelec / e-bike verzekering

icon_rocket_green

Meteen verzekerd

Je fiets is meteen verzekerd, zonder wachttijd wanneer je de verzekering binnen 14 dagen na de aankoop afsluit.

Kompleter Schutz1

Eenvoudig afsluiten

Je kunt je fiets op elk moment binnen een paar kliks verzekeren. We hebben enkel wat persoonlijke informatie en het framenummer van je fiets nodig.

icon_clock_green

Binnen 3 maanden

Maak je geen zorgen als je jouw fiets niet gelijk verzekerd hebt. Wij bieden je de mogelijkheid dit nog tot drie maanden na de aankoop alsnog te doen.

icon_globe-green

Europa-dekking

De verzekering is overigens in heel Europa geldig, zodat je fiets ook op reis in het buitenland altijd goed gedekt is.

Onze partner

Veelgestelde vragen over onze e-bikeverzekering

“Ik wil graag mijn pedelec / e-bike verzekeren bij simplesurance, hoe doe ik dit?” 

Kies eenvoudig de waarde van je fiets uit het dropdown menu. Vervolgens vul je je e-mailadres en het framenummer van de pedelec in, mocht je het framenummer niet hebben dan kun je ook het merk en type fiets plus het factuurnummer invullen om je pedelec te verzekeren. De polis en de voorwaarden sturen we je na afloop van betaling direct per e-mail toe.

“Wat is het verschil tussen een pedelec en een e-bike?”

Een pedelec is een elektrische fiets en heeft alleen trapondersteuning tot 25 km/h en valt dus niet onder de snor- en bromfietswetgeving. Bij een e-bike is dit anders. Een e-bike is een elektrische fiets waar je niet zelf hoeft te trappen om vooruit te komen. De snelheid waarmee je ‘fietst’, bepaal je met de gashendel of knop aan het stuur. Ook zonder trappen komt deze fiets vooruit. Een e-bike wordt gezien als motorvoertuig: een WAM verzekering (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) en helm zijn dan ook verplicht.

“Hoe oud mag mijn pedelec / e-bike maximaal zijn om hem nog te kunnen verzekeren?”

 Je kunt je pedelec bij simplesurance verzekeren tot maximaal 3 maanden na aankoop.

Mijn pedelec is gestolen, wat moet ik doen?

Diefstal van je pedelec kun je gemakkelijk bij ons op de website melden. Na het invullen van het claim formulier sturen we jouw schademelding door aan de verzekeraar en vragen hun de claim te controleren en te verwerken. Doe tevens direct aangifgte van de diefstal bij de politie, na controle door de verzekeraar wordt dan het schadebedrag aan jou uitbetaald.

contact-visual

simplesurance Help Center

Vind antwoorden op veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.