In Nieuws op 12 oktober 2016, Geen reacties

Dit wil jij weten over de iPhone 7

Voor wie de afgelopen maanden onder een steen heeft gelegen: vorige maand werd het nieuwste model van Apple, de iPhone 7, aangekondigd. Inmiddels hebben heel wat iPhone-liefhebbers de nieuwste Apple-telg in gebruik en wordt langzaam maar zeker duidelijk wat dan toch de voor-en nadelen van het nieuwste model zijn.

iPhone 7 Plus en iPhone 7 © 2016 Apple Inc

iPhone 7 Plus en iPhone 7 © 2016 Apple Inc

Goed, de iPhone 7 dus – Is hier wat gaafs gaande, of hebben we te maken met commerciële fluf? Daar gaan we

  • Het allerbelangrijkste aan de nieuwe iPhone: hij is waterresistant (nee, helaas niet waterdicht). De iPhone 7 heeft namelijk een IP van 67 wat in duidelijk Nederlands wil zeggen dat je het toestel tot 30 minuten, 1 meter onder water kunt houden zonder dat je toestel (en jij waarschijnlijk ook) daarna direct aan de beademing moet. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S7 heeft een IP van 68 – die is dus wel waterdicht. Natuurlijk biedt Klikzeker verzekeringen voor beide toestellen – bekijk HIER de iPhone verzekering en klik HIER voor Samsung Galaxy.
  • De iPhone 7 heeft een Quad-core A10 Fusion processor. Een wat? De iPhone 7 werkt een stuk sneller dan haar voorgangers. Aha. Is je huidige iPhone je te langzaam? Dan ontwikkel je snel liefde voor de iPhone 7. Vooral gamend en muziekluisterend Nederland wordt blij van deze verbetering in snelheid.
  • De batterij gaat een paar uur langer mee, altijd handig.
  • De camera en flitser zijn een stuk beter, voornamelijk bij weinig licht– dit is dus fantastisch nieuws voor de bloggers/vloggers onder ons. Mocht je overigens echt fervent vlogger zijn, kijk dan eens naar de iPhone 7+, dit is Apple’s eerste model met dubbele camera. Ook voor deze biedt Klikzeker uiteraard een iphone-verzekering.
iPhone 7 Plus en iPhone 7 © 2016 Apple Inc

iPhone 7 Plus en iPhone 7 © 2016 Apple Inc

Maar, niet alles aan de nieuwe iPhone wordt gewaardeerd:

We hebben geen headphone jack meer. Geen wat? Koptelefoon/oortjesaansluiting. Ah! Muziek luisteren en telefoneren doe je nu via draadloze (oplaadbare) earpods. Draadloos? Ja, dat snoer dat jouw toestel waarschijnlijk meermaals van een rotsmak heeft gered, is niet meer. Ai. Uiteraard is Apple de beroerdste niet en zit er een oplaadsnoer bij de iPhone 7. Ding is alleen dat als je dit ergens vergeet, je niet kunt laden. Hallo, onhandig.

De o zo vertrouwde homebutton is niet meer wat ze was. Als in: ze werkt wel, maar ze ‘klikt’ niet meer. Als je de homebutton aanraakt, vibreert ze (in techspeak wordt het ‘taptic engine’ genoemd). Kenners zijn van mening dat dit een voorbode is dat de homebutton in de toekomst helemaal verdwijnt. In 2017 wordt er namelijk weer een iPhone geïntroduceerd, die naar horen zeggen in niets op de voorgangers lijkt. Maar dat duurt nog een jaar, dus mocht je op een hete kool zitten en nu denken: die iPhone 7 – ik wil ‘m, ik zal ‘m – ren dan naar de winkel.

Klein punt van aandacht: de iPhone 7 is vrij prijzig (beginnend bij €769,00 voor 32 GB) en als je zo’n bedrag uitgeeft, wil je ook alle mogelijke risico’s bij schade uitsluiten, is het niet? Dan kun je direct voor AppleCare kiezen, want dat klinkt zo vertrouwd.
Je gaat er eigenlijk ook vanuit dat ze alles dekken, maar het verhaal wordt helaas een stuk minder amusant als je weet dat AppleCare €99,00 kost en je per claim een eigen risico van €99,00 hebt (hallo, kostenpost!). De grap? Waterschade is niet gedekt en je krijgt maar tot 2 reparaties vergoedt.

Heb jij je jas inmiddels alweer uitgetrokken en zit je beduusd op de bank? Nergens voor nodig!
Zoals wijlen Johan Cruijff altijd zei: ‘elk nadeel heb z’n voordeel. Ja, je iPhone 7 kan vallen – op de grond (displayschade staat bekend als grootste schade) of in het water. Oplossing: verzeker jouw toestel voordelig tegen alle mogelijke pijn en ongelukken (ja, waterschade incluis). Met een eigen risico van €50,00 kun jij voor eenmalig €59,95 (1 jaar) of voor €99,95 (twee jaar) rustig doorademen.

Mocht jij je iPhone (of wat voor smartphone dan ook) willen beschermen tegen diefstal –dan ben je al klaar voor €74,95 (1 jaar) of €134,95 (2 jaar) – beide polissen betaal je eenmalig. De polisvoorwaarden vind je HIER en vraag je het ons liever persoonlijk, dan bel je 0800 400 400 8. Ja, net als bij AppleCare is onze Klantenservice ook gratis. – zo zijn we dan ook wel weer.

Eenvoudig, online verzekeren noemen we dat, welkom bij Klikzeker!