Waterschade Telefoon Verzekering

Waterschade telefoon verzekering – het is een drievoudig eenheid.

Waterschade telefoon verzekering Source: Flickr/Russell Harrison Photography

Waterschade telefoon verzekering – het is een drievoudig eenheid. Maar als je de verzekering niet hebt is het ongeval groot. Een keer onoplettend en meteen is de smartphone in de wc gevallen of een glas water erover gegoten. Als je geluk hebt, kun je het met weinig kosten en moeite repareren. Hoe dat kan leggen we nu uit.

How to: een telefoon met waterschade repareren

Je verzopen telefoon moet je allereerst zo droog mogelijk krijgen en dat in zo min mogelijk tijd.  Hiervoor zet je het uit en verwijder als mogelijk de batterij en de simkaart. En nu kun je met een doekje het afdrogen beginnen. Let daarbij op dat je de telefoon stilhoudt. Anders kan het water op plaatsen komen waar het nog niet zat.

En nu is rijst jouw beste kameraad! Neem een bak of een zak en vul het met de rijst. Leg jouw telefoon, batterij en simkaart apart erin en laat het voor een tot en met twee dagen drogen.

Als je mobiele telefoon daarna nog steeds niet werkt kun je het naar een professionele reparatie service sturen.

Let op: Vloeistofschade wordt niet door de 1-jaar Beperkte Garantie of een AppleCare Protection Plan gedekt. Als je een mobiele telefoon van een ander merk hebt, informeer jezelf over de garantievoorwaarden.

Verzekeren voordat iets gebeurt

Als er een waterschade aan de telefoon is, is het meestal niet meer te gebruiken. Dus raden we van simplesurance aan een verzekering af te sluiten tijdig na de aanschaf van een nieuw toestel en voordat een schade ontstaat. Met een telefoon verzekering van simplesurance ben je tegen vloeistofschade, bijvoorbeeld door het morsen van een drankje of doordat het in de wc valt, verzekert.

Dus als je van plan bent een Ice Bucket Challenge te doen of in de regen te gaan wandelen, zorg ervoor dat je je telefoon op een veilige plaats laat.