Verzekering vergelijken

Wil je een Verzekering vergelijken? Het is principieel nuttig om voordat men een contract ondertekent meerdere aanbieders te checken. Een verzekering sluit je af om jezelf tegen financiële schade te beschermen. De prijs is natuurlijk een argument voor een verzekering maar er zijn ook andere aspecten waar je op moet letten. Daarbij zijn sommige punten belangrijk. We willen nu alle op een rij zetten.

 

Tips – Verzekering vergelijken:

  • Prijs en Duur

Vanzelfsprekend is men altijd op zoek naar een goedkope verzekering. Niemand wil meer geld dan nodig uitgeven. Maar in geval van schade is het niet alleen belangrijk dat men een lage premie heeft betaald maar ook de omvang van het eigen risico. Bovendien raden wij aan naar de duur van het contract te kijken. Er zijn verzekeraars die jouw contract automatisch verlengen als je het niet op tijd opzegt.

 

  • Gegevensbescherming

Veel traditionele verzekeringen willen allerhande informaties van je als je een klant wil worden. Tegenwoordig ontstaan ook zogenaamde onlineverzekeringen die je makkelijk met weinig klikken kunt afsluiten.

 

  • Support

Als er een schadegeval bij je optreedt, heb je een klantendienst nodig waarbij je met jouw vragen terechtkunt en die je ondersteunt. Het support moet goed te bereiken zijn en informaties kunnen geven. Bovendien is het natuurlijk belangrijk dat de reparatie zo snel als mogelijk gebeurt. Je kunt de klantendienst het best zelf bellen om hun service te checken of online rechercheren.

 

  • Milieuvriendelijk

We hebben het al geschreven. Er zijn nog steeds verzekeringen die veel informatie over je nodig hebben voordat je een verzekering kunt afsluiten. Dat impliceert natuurlijk ook veel papier. Onlineverzekeringen zoals simplesurance hebben weinig informatie nodig en je kunt alles makkelijk online uitvullen. Vooral in het geval van schade moet je bij ouderwetse verzekeringen veel formulieren indienen maar niet bij simplesurance. Daar kun je schade of verlies eenvoudig en altijd online melden.