In Nieuws op 26 augustus 2016, Geen reacties

De Trends van de Gamescom in Keulen

De Gamescom in Keulen is de grootste gamebeurs van Europa en vond van 17 tot en met 21 augustus plaats. Ontwikkelaars gebruiken het evenement om nieuwe games en hardware aan te kondigen, maar ook kun je er terecht voor talloze leuke activiteiten. In dit artikel vind je behalve algemene informatie over de actuele trends.

Gamescom in Keulen © Gamescom Flickr

Gamescom in Keulen © Gamescom Flickr

Virtual Reality – de doorbraak staat voor de deur

Een van de nieuwe en mooie ontwikkelingen in de gamewereld en tijdens de Gamescom in Keulen is natuurlijk VR. Sony zet in op zijn PlayStation VR, een headset die werkt in combinatie met de PlayStation 4-console. Maar ook concurrenten als Oculus Rift en HTC Vive waren op de beursvloer aanwezig voor demonstraties, inclusief showruimtes waar je via ‘mixed reality’ de VR-actie konde volgen op schermen. De VR-nieuwigheden bieden ook kansen aan andere fabrikanten. Zo presenteert Plantronics bijvoorbeeld de RIG 4VR, een koptelefoon met microfoon die speciaal werd ontwikkeld voor PlayStation VR.
De games die tijdens de Gamescom in Keulen voorgesteld werden, brengen de speler helemaal in een andere wereld. Zo wandel je in ‘Robinson: The Journey’ tussen dino’s op een vreemde planeet, waan je je in ‘Star Trek: Bridge Crew’ op de Enterprise en is het levensecht griezelen geblazen in ‘Resident Evil 7: Biohazard’.

© Gamescom Flickr

© Gamescom Flickr

E-Sports – gamen op professionele niveau

E-sports blijven groeien, en Gamescom in Keulen wijdt er een volledige hal aan. De beste spelers strijden tegen elkaar in games als “Counter-Strike”, “League of Legends” of “Fifa 16’”.
Tijdens de ‘Overwatch Atlantic Showdown’ valt al 100.000 dollar te winnen, dat zijn ongeveer 88.000 euro. Met zo prijsgelden kun je natuurlijk beroemd worden. De prominente gamers zijn tijdens de vele meet’n’greets beschikbaar.

Gamescom Virtual Reality © Gamescom Flickr

© Gamescom Flickr

Holland paviljoen tijdens de Gamescom in Keulen

Sinds het begin van de Gamescom is er een speciaal gebied dat volledig bestaat uit Nederlandse ontwikkelaars en jong talent. Zo ook dit jaar is dit gebied weer aanwezig. De booth heet het Holland Paviljoen en biedt ruimte aan 15 Nederlandse ontwikkelaars en projecten. Dit jaar zijn onder andere Iceberg Interactive, SOEDESCO, Little Chicken, CoolGames, Gamious en iOU aanwezig. Naast deze ontwikkelaars is er ruimte voor negen onafhankelijke jonge ontwikkelaars die via het Creative Industries Fund NL een plek hebben gekregen in de booth.

Gamescom Keulen © Gamescom Flickr

© Gamescom Flickr

Schade aan spelcomputer

Ben je nu geïnspireerd door de nieuwste trends van de Gamescom in Keulen? Dan ga maar lekker gamen! Maar denk over een spelcomputerverzekering na. Want zo’n apparaat is vatbaar en een door een gemorst drankje ontstaande kortsluiting kan een dure nachtmerrie worden. Dus sluit nog vandaag jouw van Klikzeker af! Deze biedt de optimale bescherming tegen kortsluiting, brand, vloeistoffen of diefstal.