In Nieuws op 22 augustus 2016, Geen reacties

Onze Top 5 waterdichte telefoons

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ben jij iemand die telefoons verslijt alsof het sokken zijn? Dan vind je de lijst hieronder vast en zeker interessant. Deze Top 5 zijn waterdicht en erg goed tegen een stootje. De toestellen in deze lijst voldoen aan de volgende criteria: ze zijn stof- en waterdicht, hebben een zeer goede bouw en kunnen een kleine valpartij overleven. Met een toestel uit deze lijst hoef je dus niet meer bang te zijn om plotseling zonder toestel te komen. De classificering van deze toestellen gaat volgens IP-certificeringen, deze zie je hieronder en staan bij de toestellen vermeld.

1. Samsung Galaxy S7
Met de Samsung Galaxy S7 ben je ook in het zwembad gewoon bereikbaar! Door de IP 68-certificering kun je de telefoon wel 30 minuten tot anderhalve meter onder water blijven gebruiken. Daarbij beschikt de S7 over een geweldig stel camera’s dat razendsnel reageert. Tijdens het snorkelen foto’s maken is dus geen probleem voor dit toestel. Ook als je niet vaak in het water ligt is deze telefoon nog steeds erg handig. Door het waterdichte design is de S7 namelijk ook gewoon bestand tegen regenbuien, spattend water en ongelukjes met drinken.

Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 © 1995-2016 SAMSUNG

2. Sony Xperia Z5 Compact
Al langere tijd waren we van de Xperia Z-lijn van Sony waterdichte telefoons gewend. En ook de nieuwste smartphone van de Japanse fabrikant is van een IP68-certificering voorzien. De Xperia Z5 Compact is een high-end telefoon en heeft dan ook de specificaties van een toestel uit deze prijsklasse.
Het toestel wordt aangedreven door Android 5.1 Lollipop. Verder biedt de Z5 Compact 32 GB intern geheugen, wat je via een microSD-kaart kunt uitbreiden. Dankzij Sony’s 23-megapixelcamera aan de achterkant en 5-megapixelcamera aan de voorkant kun je zelfs onder de douche leuke selfies maken. Als je per se een high-end smartphone wil die tegen water kan is de Xperia Z5 Compact eigenlijk de beste keus die je kunt maken.

SonyXperiaZ5Compact

3. Samsung Galaxy Xcover 3
De Samsung Galaxy Xcover is niet alleen een waterdichte telefoon maar ook de juiste telefoon voor vele extreme situaties. Het heeft namelijk naast een IP67-certificering ook een MIL-STD-810-certificering. Dit betekent dat het toestel getest is in allerlei extreme omstandigheden, zoals extreme temperaturen, luchtvochtigheid, stof en G-krachten. Samengevat komt het erop neer dat het toestel bijzonder goed bestand is tegen allerlei omstandigheden, onder andere ook het vallen op een hard oppervlak.
Verder funcioneert de Galaxy Xcover 3 met 8 GB opslagruimte ook uitstekend als normaal smartphone. De robuuste telefoon is snel in gebruik dankzij een quad-core processor en 1,5GB werkgeheugen. Alleen de camera kwaliteit is niet uitstekend. Met een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een 2-megapixelcamera aan de voorkant is het maar gemiddeld.

Samsung Galaxy Xcover 3

4. Samsung Galaxy Note 7
Wanneer je op zoek bent naar een waterdichte telefoon met high-end kwaliteit ben je bij de Galaxy Note 7 aan het goede adres. Deze phablet beschikt over IP68-certificering zodat je ook in de regen het toestel kunt blijven gebruiken. De krachtige Samsung Exynos 8893-chipset zorgt ervoor dat alles zeer vloeiend wordt weergegeven op het mooie 5.7-inchscherm. Dankzij de handige S-pen kun je het grote scherm gemakkelijk bedienen.

Samsung-Galaxy-Note-7

5. Sony Xperia M4 Aqua
Naast de Xperia Z-lijn heeft Sony ook de midrange Xperia M4 Aqua in zijn assortiment. Deze middenklasser heeft net zoals zijn duurdere broertjes een IP68-certificering en kan dan ook een flinke duik maken zonder kapot te gaan. Wat zijn interne hardware betreft is hij niet zo krachtig als de smartphones uit de Z-serie, maar heb je als eigenaar zeker niets te klagen.
Zoals het Sony betaamd, heeft ook de M4 Aqua een set fenomenale camera’s aan boord. Aan de achterkant bevindt zich een 13-megapixelcamera terwijl je met de 5-megapixelcamera selfies kunt nemen. Dankzij Sony’s uitgebreide camera-app is de M4 Aqua misschien wel je beste keuze als je niet te veel uit wil geven maar toch een goede camera-smartphone zoekt die ook tegen een drupje kan.

Sony Xperia M4 Aqua

Heeft zo’n alleskunner ook een verzekering nodig?

Waterdicht betekent dat een smartphone wel tegen een spatje water kan. Je moet er dus zeker niet mee gaan duiken of continu voorzien van een waterstroom. Ook deze smartphones zullen dan op den duur de geest geven. Daarom is het aan te raden ook voor de waterdichte smartphones een verzekering af te sluiten. De smartphoneverzekering van Klikzeker biedt bijvoorbeeld een complete dekking voor een lage prijs.