Telefoon kwijt wat nu?

Bijna iedereen kent dat gevoel: telefoon kwijt wat nu? Wij hebben sommige praktische tips voor het “worst case” voorbereidt.

Telefoonverzekering zinvol?

81 procent van de Nederlanders van 18 tot 80 jaar is in het bezit van een smartphone. En de nieuwe mobiele telefoons oefenen allang een aantrekkingskracht op dieven uit. In de afgelopen jaren is de diefstal van mobiele telefoons sterk toegenomen. In 2013 werden in Nederland ruim 26.000 mobiele telefoons gestolen. In 2014 waren dit er al zoveel in de eerste helft van het jaar gestolen.

Heb je net een nieuwe smartphone gekocht en je bent van plan op vakantie te gaan? Bijvoorbeeld naar Parijs of Berlijn? In zo’n stad is de kans op diefstal natuurlijk enorm. Misschien zou een verzekering voor jouw nieuwe toestel zinvol zijn?!

De telefoon verzekering van simplesurance biedt als je het wilt een wereldwijde anti-diefstal bescherming. Maar telefoon kwijt wat nu? Als je onzorgvuldig met jouw mobieltje bent en het kwijtraakt, verleent de verzekeraar zoals meestal geen dekking.

Diefstalverzekering voor de mobiele telefoon

Dure smartphones zoals een iPhone of Samsung hebben altijd een aantrekkingskracht op dieven uitgeoefend. Met een aanvullende telefoonverzekering van simplesurance is jouw smartphone tegen diefstalschade, ook door plundering of inbraak verzekerd. Men betaalt eenmalig een premie en de verzekering is na 12 of 24 maanden aflopend.

Tips om een telefoon diefstal te voorkomen

  • Noteer direct na het aanschaffen van een nieuwe smartphone je IMEI-code. Die vindt je meestal door *#06# in te drukken op je mobiele telefoon. Als dit niet lukt, staat het vaak ook onder de batterij.
  • In ieder geval moet je een goede PIN-code op je toestel zetten.
  • Het is natuurlijk aan te bevelen dat je jouw mobiele telefoon op een veilige plaats houdt. Bijvoorbeeld niet in de achterzakken van je broek.
  • Bovendien kan het handig zijn om de data op het apparaat te beschermen. Dus is het belangrijk regelmatig een back-up te doen. Daarmee zijn tenminste jouw foto’s en contacten veilig.