Telefoon gestolen – Verzekering

Draag je jouw smartphone altijd met je mee? Hoe duurder de telefoon hoe groter de kans is dat het wordt gestolen. Elke week worden er in Nederland maar liefst 300 smartphones gestolen.

Inboedelverzekering

De meeste inboedelverzekeringen bieden een bepaald maximumbedrag aan dekking tegen schade of diefstal van je mobiele telefoon. Maar als je wil dat je telefoon ook buiten jouw eigen woning verzekerd is, kan een aparte telefoon verzekering een optie zijn, want een inboedelverzekering dekt veel schaden niet.

Bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon kun je speciale verzekeringen afsluiten. Deze bieden meestal wereldwijde dekking tegen verlies, diefstal of beschadiging. De aankoopprijs wordt doorgaans in geval van diefstal of verlies vergoed. Maar er is een voorwaarde voor: de dagwaarde van de telefoon moet minimaal 50 procent van de nieuwwaarde bedragen. Is de dagwaarde minder dan 50 procent van de nieuwwaarde krijg je slechts de actuele waarde vergoed.

Telefoon gestolen – Verzekering ?

Als je mobiele telefoon wordt gestolen en je dit voldoende naar de verzekeraar kunt bewijzen, dan heb je recht op een uitkering. Verzekeringen hanteren vaak met een eigen risico dat varieert tussen 0 en 250 euro. Op deze manier betaal je dan wel een deel van de diefstal bovenop alle premie die je reeds hebt betaald.

Hoe kan ik het beste aan de slag gaan als mijn telefoon gestolen is?

Wanneer jouw mobieltje echt gestolen is, moet je ten eerste het toestel en de SIM kaart onbruikbaar maken. Ten tweede moet je naar de politie gaan om aangifte te doen. Daarna moet je jouw verzekeraar inlichten over de telefoondiefstal.