In Nieuws op 21 juni 2016, Geen reacties

Studenten Laptop juist beschermen


Bijna iedere student heeft tegenwoordig zijn eigen laptop – hier praten we over prijzen tussen de €500 en €1000. Aangezien een laptop onder de categorie mobiele apparaten valt kun je ze ook zo fijn overal mee naartoe nemen. Onderweg in de drukke trein nog snel iets aan een presentatie veranderen? Geen probleem! Maar omdat studenten er ook om bekend staan niet veel geld in de knip te hebben, of laten we het beter formuleren: ze dat natuurlijk liever in de kroeg besteden in plaats van aan een dure reparatie –kun jij je studenten laptop maar beter verzekeren.

studenten laptop

©Zachary Staines via stocksnap.io

Waarom is een laptopverzekering in het bijzonder voor studenten belangrijk?

In het onderwijs van nu hebben studenten hun laptop elke dag nodig. Presentaties voorbereiden, werkstukken in elkaar zetten, literatuur opzoeken of je aanmelden voor het een of het ander: waar ben je zonder laptop? Natuurlijk gebruik je jouw laptop ook privé. Je foto’s staan erop en je kijkt je favoriete serie op Netflix. Kortom: je laptop is je dierbaar en zo’n apparaat wil je natuurlijk graag in veiligheid brengen. Een laptopverzekering is daarom een verstandige keuze.

Wat zijn de risico’s?

Het grootste risico dat je laptop loopt is valschade. Daarnaast is ook waterschade een gemene. Beide zijn een gepasseerd station voordat je er erg in hebt. Je hebt het vast weleens meegemaakt dat je met een wijntje op de bank ligt en per ongeluk wat over je toetsenbord kiept. Paniek! Niet als je verzekerd bent tegen waterschade.  En denk je in dat je met je laptop in college bent en je laptop plots op de grond valt. Je wilt het liefst door de grond zakken. Niet als je verzekerd bent bij klikzeker – valschade is gedekt!

Natuurlijk ligt diefstal ook overal op de loer – je reist vast vaak met het openbaar vervoer naar de universiteit – je moet er toch niet aan denken dat je laptop iets overkomt? Kies daarom voor de extra diefstaloptie binnen de verzekering en je laptop is beschermd tegen deze ongein.

Hoe kan je jouw studenten laptop beschermen?

Ten eerste doe je er goed aan om je laptop met de juiste tas of case te beschermen. Verder kun je natuurlijk een inboedelverzekering afsluiten, maar die beschermt jouw laptop alleen binnenshuis tegen inbraak, brand of water gestroomd uit waterleidingen en daarop aangesloten apparatuur. Een aparte computer- of laptopverzekering biedt meestal een betere dekking (vooral buitenshuis).

Wat biedt de laptopverzekering van Klikzeker

Een aparte laptopverzekering voor je studenten laptop kun je afsluiten bij Klikzeker. Bij ons heb je een laptopverzekering vanaf  €2,50 per maand waardoor je laptop vervolgens beschermd is tegen valschade, vloeistofschade, beschadiging door derden en, als je ervoor kiest, tegen diefstal. Bovendien kun je jouw laptop veilig overal mee naartoe nemen – ja ook tijdens je semester in Berlijn of op vakantie in Portugal – bij Klikzeker is je laptop wereldwijd gedekt.