In Nieuws op 18 mei 2016, Geen reacties

Schade mobiele telefoon inboedelverzekering


Hedendaags hebben we bijna in ieder huishouden tenminste één of meerdere smartphones en tablets. Wij vinden het leuk om altijd en overal online te kunnen zijn. Daarom investeren we ook graag veel geld in onze apparaten. Maar deze zijn vaak niet alleen kostbaar maar ook kwetsbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En vanuit deze redenen vraag je na of bij de aanschaf van een dure toestel natuurlijk: Valt mijn telefoon onder de inboedelverzekering? Deze vraag willen we graag in dit artikel beantwoorden.

telefoon inboedelverzekering

Valt mijn smartphone onde de inboedelverzekering? ©Freestocks.org

Welke schade dekt de inboedelverzekering?

Als je een inboedelverzekering met uitgebreide verzekeringsvoorwaarden hebt, biedt ze meestal dekking voor brand en diefstal wanneer de telefoon binnen de woning aanwezig is. Dat betekent dat de meest voorkomende schades zoals vallen, stoten of waterschade niet verzekerd zijn. Als je deze schadegevallen verzekerd wilt hebben, kun je een allriskverzekering of een aparte telefoonverzekering afsluiten. Bovendien is jouw telefoon met een inboedelverzekering niet buitenshuis verzekerd. Dus als je iPhone of Samsung Galaxy op straat wordt gestolen, krijg je niets vergoed.

Schadevergoeding

Vanzelfsprekend is het per verzekeraar en verzekering verschillend of en hoe veel je geld terugkrijgt. Hoe veel de verzekering vergoedt hangt ook ervan af wat de leeftijd van je smartphone is. Omdat ze snel verouderd zijn betaald de verzekering natuurlijk maar de dagwaarde uit en niet de aankoopprijs. Verder hanteren verzekeraars ook vaak met een eigen risico dat je in geval van schade moet betalen.

Wat biedt een aparte telefoonverzekering?

Een telefoonverzekering biedt in tegenstelling met de inboedelverzekering buitenshuis dekking tegen diefstal, valschade, vloeistofschade, beschadiging door deerden of brandschade. Maar vooral de wereldwijde dekking is handig. Daarmee is je smartphone ook op vakantie veilig! Bovendien betaald de verzekeraar van een telefoonverzekering in geval van schade de reparatiekosten. En soms zoals bij Klikzeker bezorgt de verzekeraar deze zelfs.