In Nieuws op 25 april 2016, Geen reacties

Samsung Galaxy S7 – de krachtige alleskunner

Sinds het moment dat Samsung tijdens de Mobile World Congress de Galaxy S7 en S7 Edge lanceerde, heeft dat nieuwe toestel nieuwsgierigheid geprikkeld. En dat is geen verassing want de nieuwe Galaxy S7 en S7 Edge bieden belangrijke verbeteringen ten opzichte van hun concurrentie en voorgangers. Nadat het nu een maand op de markt is, willen wij graag een review over het nieuwe vlaggenschip geven.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 © 1995-2016 SAMSUNG

Samsung Galaxy S7 versus S7 Edge

Net als vorig jaar behoudt Samsung het radicaal nieuw ontwerp voor zijn vlaggenschip lijn: geen plastic, meer glas en aluminium. Bovendien biedt ook de nieuwe lijn naast de Samsung Galaxy S7 een Edge-versie. Deze versie is een beetje groter en heeft gebogen schermranden. Maar de S7 Edge heeft bovendien ook een groter batterij. Samsung heeft extra functionaliteit aan die randen van de Galaxy S7 Edge toegevoegd. Wanneer je nu van de rand op het scherm veegt, kun je bijvoorbeeld nieuwsberichten zien en kun je het randje gebruiken als meetlat of kompas. Maar in tegenstelling tot de Edge-versie heeft de Galaxy S7 een betere akoestiek tijdens het telefoneren. Uiteindelijk moet je zelf kiezen welk model je leuker vindt.

Nadelen van de Galaxy S7 lijn

Veel vlekken zijn er niet te vinden aan de nieuwe smartphones. Ze zijn inderdaad actueel een van de besten. Alleen een functie missen we nog steeds. Apple heeft dit functie praktisch uitgevonden en de S7 Edge biedt het al. Met de Always-On Display kan je in een oogopslag gemiste oproepen en berichten zien.

Conclusie: definitief een aanrader!

Het zijn prachtige toestellen. Zoals de S6 lijn hebben ze een mooi ontwerp meegekregen en in bijzonder de Edge heeft een futuristische look. Ze hebben niet alleen het beste scherm dat je kunt krijgen bij een smartphone maar ook de beste achtercamera. De batterij is er groter dan bij het S6 waardoor je makkelijk de dag doorkomt.  Last but not least zijn de Samsung Galaxy S7 modellen tegen water en stof bestand. Maar natuurlijk kan ook zo’n smartphone door een val kapotgaan. Dus zou het goed zijn om een Samsung Galaxy verzekering af te sluiten!