In Nieuws op 28 juni 2016, Geen reacties

Review OnePlus 3


Wekenlang hebben we ernaar uitgekeken: de onthulling van de OnePlus 3. Er werd al veel over gesproken en geschreven en twee weken geleden was het dan zover: de Chinese fabrikant heeft zijn nieuwste vlaggenschip geïntroduceerd . In de tussentijd hebben we het toestel al kunnen testen en onze ervaringen met de OnePlus 3 kun je hier lezen:

OnePlus 3

De nieuwe OnePlus 3 © 2013 – 2016 OnePlus

Belangrijkste OnePlus 3 features

De OnePlus 3 beschikt over een 5,5-inch Optic-AMOLED-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een afwerking van Corning Gorilla Glass 4. Onder de kap schuilt een Qualcomm Snapdragon 820 SoC, bestaande uit vier Kryo-cores waarvan er twee op een kloksnelheid van 2,2 GHz werken, terwijl de andere twee op 1,6 GHz functioneren. Verder beschikt de smartphone over 6 GB LPDDR4-werkgeheugen en 64 GB USF 2.0 opslaggeheugen. Aan de achterzijde zit een 16-megapixel camera die over optische beeldstabilisatie beschikt. De voorkant wordt gesierd door een 8-megapixel front-facing camera.

OnePlus 3

De behuizing is een stuk dunner dan zijn voorganger © 2013 – 2016 OnePlus

Voordelen

Anders dan de OnePlus 2 heeft de nieuwste smartphone van OnePlus geen saaie uitstraling, maar ziet er luxer en beter uit omdat het volledig van metaal is. Wel heeft het toestel opnieuw een 5,5 inch-scherm, waarbij de randen iets zijn afgerond en de verkleind. Bovendien is de behuizing een stuk dunner dan zijn voorganger en is het toestel met 158 gram ook lichter geworden. De OnePlus 3 voelt hierdoor minder groot aan.

OnePlus 3

Het Full-HD-Amoled-scherm produceert mooie beelden © 2013 – 2016 OnePlus

Nadelen

De OnePlus-toestellen zijn altijd voorzien van een grote accu, maar bij de OnePlus 3 is de accucapaciteit teruggeschroefd naar 3000 mAh. Dat is net zoveel als de vlaggenschepen van Samsung, HTC en LG, maar het opvallende aan het nieuwste vlaggenschip is dat het een kleinere accu (3300 mAh) heeft dan zijn voorganger. De metalen en dunnere behuizing is daar waarschijnlijk de oorzaak van. Ook de camera is helaas een minpunt, deze is helaas niet zo goed als die van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 of de iPhone 6s.

Conclusie

De OnePlus 3 heeft veel makken van zijn voorgangers verbeterd, neem bijvoorbeeld de camera met fotostabilisatie en het design dat duidelijk van betere kwaliteit is. Dit maakt het toestel tot nu toe het beste toestel van OnePlus. Bovendien zijn ook belangrijke minpunten zoals de nfc en snellaadoptie verholpen. Perfect is de OnePlus 3 nog niet, aangezien de camera en accuduur nog steeds minder goed zijn dan die van andere high-end smartphones. Maar de prijskwaliteit-verhouding is met 399 euro onoverwinnelijk.