In Nieuws op 18 maart 2016, Geen reacties

Apple MacBook verzekeren

MacBook verzekeren

MacBooks zijn veilige laptops met een stabiel besturingssystem maar ze zijn ook wel prijzig. Dat betekent dat ook reparaties vaak heel duur zijn en kosten snel meerdere honderd euro. Zo’n herstelling is daarom een grote uitgave. Dus is het goed om straks na de aanschaf een MacBook verzekering af te sluiten.

Waarom MacBook verzekeren?

Een laptop is prima om mee te nemen waar je ook gaat maar zelfs in een tas kan je die eens laten vallen of ergens tegenaan stoten. Nu denken veel mensen de schade betalen ze gewoon zelf. Een verzekering is weggegooid geld. Maar klopt dit echt?

 Voordelen van een Laptopverzekering

Wil je je MacBook verzekeren? Voor een laptop met een nieuwwaarde van 1.000 t/m 1.500 euro betaal je bij Klikzeker voor 1 jaar zonder diefstaldekking 69,95 euro. De diefstaaldekking is 20 euro duurder. Alleen de uitwisseling van het display kan 500 euro duur zin. En als het logicboard kapot is, betaal je daarvoor zelfs tussen 800 en 900 euro. En dat is natuurlijk niet goedkoop. Misschien bekijk je toch nog eens de presentatie en dekking van meerdere verzekeraars en houdt dan rekening met mogelijke reparatiekosten.

Conclusie

En MacBook is heel duur en je bent er al gauw 1.000 euro kwijt voor. Zo’n investering moet natuurlijk beschermd worden. Schade door fout gebruik valt uiteraard niet onder Applegarantie. Bij een diefstal in huis krijg je geld terug van de inboedelverzekering maar je ziet weinig van de waarde terug. Een MacBook verzekeren is daarom altijd een goed idee. Bij een aparte MacBook verzekering bepaal jezelf de dekking die je nodig hebt. Wij raden aan meerdere verzekeringen te vergelijken. Let daarbij op de hoogte van de premie, de hoogte van een presentatie in geval van schade en het eigen risico. Verder zou het misschien ook belangrijk voor je zijn of de verzekering aflopend is.