In Nieuws op 24 mei 2016, Geen reacties

Huidige trends in camera en fotografie


De zomer staat voor de deur en dit betekent ook dat de tijd van reizen en vakanties begint. Daarbij is het natuurlijk best wel belangrijk om zijn ervaringen met foto’s vast te houden. Nu hebben we hedendaags onze smartphones met veel megapixels en verschillende foto applicaties met duizend filters. Maar daarom zijn we vergeten wat voor handige functies camera’s eigenlijk hebben. Dankzij de nieuwe trends zou dat veranderen. De retro camera keert terug in verschillende vormen.

Polaroid Instant Camera

Polaroid Instand Camera © Kyle Szegedi

Jaren ’80 zijn terug en de Polaroid instant camera ook

Instant camera’s waren vooral vanwege de populaire producent Polaroid in de jaren 1970 en 1980 veel voorkomend. Maar in de jaren 1990 ging Polaroid op de fles en instant camera’s verdwenen van het toneel. Dankzij Fujifilm en de Oostenrijkse bedrijf Impossible kwam de camera een paar jaar geleden weer terug en werd vanaf dit moment verder ontwikkeld. Een instant camera heeft de grote voordeel dat je jouw foto’s direct kunt zien. Destijds was dat iets bijzonders omdat je eigenlijk ten minste een week moest wachten totdat de film ontwikkeld waren. Tegenwoordig wordt bijzonders om iets in handen te hebben en het foto misschien op te hangen.

camera

Mooie analoge camera © Sebastian Pichler

Analoge camera’s: weer voorpret hebben

In de jaren 1990 moest je nog op foto’s wachten. Soms wist je niet of ze nou goed zullen zijn geweest of niet. Dus kond je natuurlijk ook niet hetzelfde motief 100 keer fotograferen totdat je het leuk vindt. Ook dit gevoel maakt nu comeback. Een analoge camera ziet er niet alleen mooi uit, ze geeft je ook het gevoel zich op iets te verheugen. En als je zelf de mogelijkheid hebt om een film te ontwikkelen dan produceer je de foto’s gewoon met jouw eigen handen en dat is prachtig.

actioncamera

Actioncamera tijdens gebruik © Paolo Cipriani

Actioncamera’s om ieder avontuur vast te houden

Ga je graag mountainbiken, surfen of wintersporten? Dan kan een Actioncamera best wel handig zijn om leuke filmpjes van jouw avonturen te maken. Maar niet alleen voor adrenaline junkies zijn de veelzijdige camera’s van GoPro en zinvolle aanschaf. Ze zijn ook goed om daarmee de verjaardag van jouw dochter of zoon vast te houden of een wandeling door het bos langs een strand. Zo’n camera is waterdicht en schokbestendig – handige kwaliteiten voor de bergen en het typisch Nederlandse weer.

Een hoogwaardige camera is duur maar ze is vooral vanwege de belevenissen die ze met foto’s vasthoudt is ze voor de bezitter heel belangrijk. Vanzelfsprekend blijf je goed op je apparaten op te letten maar een camera verzekering is verstandig om in geval van schade of diefstal geen financieel verlies te hebben.