In Nieuws op 3 november 2016, Geen reacties

Hop, neem je fiets in de trein mee!

Al is het weer de laatste dagen niet om over naar huis te schrijven, de ‘echte’ Nederlander stapt gewoon op de pedalen en fiets naar zijn of haar bestemming. We zijn wel wat gewend met zijn allen en waarschijnlijk ervaar jij ook dat ultieme gevoel van vrijheid als je op je fiets zit. Maar hoe zit de vork in de steel qua verzekering als jij je fiets in de trein meeneemt?

Fiets op de trein

Hop, neem je fiets in de trein mee!

Studenten

Mocht je student zijn, dan is de kans zeer groot dat je in één van de grote steden zit. Hoewel, het natuurlijk ook zo kan zijn dat je het aangename ouderlijk huis boven een onoverzichtelijk en wellicht niet geheel schoon studentenhuis verkiest (gelijk heb je, doen nu het nog kan!). Maar goed, stel: je studeert in Rotterdam en woont in Schiedam of Vlaardingen. Hoe handig is het dan als jij je fiets in de trein kunt meenemen! Geen gesodemieter als je na college direct naar huis wilt, hops die fiets in de trein en daar ga je! Op het betreffende station stap je uit en weer op de pedalen! Dat is uiteraard het grootste voordeel van een fiets in de trein meenemen: geen gedoe met aansluitend openbaar vervoer als je op de plek van bestemming bent. Geen maandelijkse OV-fiets rekening voor jou, want jij neemt je fiets in de trein mee! Win-win situatie.

Weekendje uitwaaien

En dan is die collegeweek weer voorbij, 2 heerlijke, vrije dagen en waar kun je die beter besteden dan in de buitenlucht? Tegenwoordig zijn we allemaal zo mobiel als wat, dus ook als er gestudeerd moet worden neem je gewoon alles mee. Apparaten in de tas, fiets in de trein mee en je bent lekker een dagje eruit – strand, bossen – wat maakt jou het uit. Je hebt alles bij je, bent er even uit en die fiets in de trein mee is natuurlijk top. Zo ben je lekker mobiel en heb je net zoveel vrijheid als thuis. Dit geldt uiteraard net zo goed voor de oudere generatie. Fietst u stiekem liever dan dat u de auto neemt? Dan is uw fiets in de trein meenemen perfect! Een goede partij beweging op de eigen fiets, heerlijkheid. Fiets naar een willekeurig station, neem de fiets of pedelec mee, stap uit op een onbekend station en trek erop uit. Muziekje in of de hele weg kletsen, gezondheid- heerlijkheid!

fiets in Amsterdam

En in hoeverre zijn we met zijn allen verzekerd?

Wat voor fiets je hebt maakt natuurlijk helemaal niets uit, al kan Klikzeker alleen fietsen verzekeren die niet ouder zijn dan 3 maanden. Daar was je natuurlijk al van op de hoogte, dus we gaan door. Met deze verzekering ben je gedekt tegen alle malaise die jouw fiets kan overkomen. Neem je de fiets in de trein mee, blijft je pedaal ergens hangen en is deze kapot? Meld het via onze website. Zijn je versnellingen volledig de weg kwijt en kun je hierdoor niet meer zonder gevaar voor eigen leven de weg op? Direct schade melden. Kwam iemand je iets te enthousiast tegemoet en is je fiets total-loss- direct melden via www.klikzeker.nl. Dien een claim in en ga naar de fietsenmaker voor een offerte. Mail ons de offerte en je hoort snel van ons!
Let op: bewaar de bon van je fiets (en het slot) goed, deze heb je namelijk nodig in geval van schade. Mocht- klop het af- je fiets gestolen worden, is er ook niets aan de hand. Doe direct aangifte op het dichtstbijzijnde politiebureau en stuur ons alle papieren. Je fietsverzekering biedt wereldwijde dekking, dus ook als jij je fiets in de trein meeneemt naar het buitenland is deze gewoon verzekerd. (check wel even welke regels er exact voor jouw trein gelden).
Jouw Klikzeker-contract loopt na de gekozen looptijd automatisch af en er geldt geen eigen risico. Wij zeggen: fiets in de trein mee en op avontuur!