In Nieuws op 9 juni 2016, Geen reacties

Heb ik een diefstaldekking nodig?

Een telefoonverzekering met diefstaldekking is zeker een aanrader. Uit politiegegevens blijkt dat er in Nederland per uur gemiddeld 7 mobiele telefoons worden gestolen. Per maand zijn dat in totaal meer dan 4.000 smartphones die worden ontvreemd. Vooral nu tijdens de Europees kampioenschap als je lekker in de kroeg of tijdens public viewing voetbal kijkt, zou je heel goed op je smartphone moeten opletten.

diefstaldekking

Telefoondiefstal gebeurt er vaak! © AntonioGuillem via istockphoto

Voorkomen is belangrijk

Het maakt niet uit of je een telefoonverzekering met diefstaldekking hebt, je moet in ieder geval diefstal het liefst voorkomen. Want door diefstal verlies je niet alleen je toestel maar ook contacten, privé foto’s, berichten en andere gegevens. Dus let op dat je je smartphone altijd goed opbergt. Bijvoorbeeld is het niet zinvol om je telefoon in een zijvak van je tas te stoppen. Bovendien is het best wel handig om een pincode of vingerafdruk te gebruiken. Er zijn ook applicaties met die je data van je smartphone met afstand kunt wissen.

Waarom smartphone überhaupt verzekeren?

Tegenwoordig zijn smartphones belangrijke begeleider. Bijna niemand kan meer zonder een mobiele telefoon. Met dit toestel kun je niet alleen bellen. Het is jouw agenda, een rekenmachine, je wekker, jouw favoriete krant, een boek of een camera. Daardoor wordt een smartphone een dierbaar toestel. Als het bovendien ook nog duur is en je meerdere honderd euro’s hebt investeert, zou het handig zijn om je smartphone te verzekeren. Let daarbij op, want verzekeraars bieden verschillende dekkingselementen. Het is best wel goed om verschillende telefoon verzekeringen te vergelijken.

Telefoonverzekering met diefstaldekking

Als je op zoek naar een goede telefoonverzekering bent, let op dat de diefstaldekking toereikend is. Er zijn verschillende definities die belangrijk zijn. Vele verzekeraars dekken alleen diefstal als aantoonbaar geweld werd gebruikt. Maar met de telefoonverzekering van Klikzeker ben je rondom tegen diefstal, plundering of inbraak verzekerd. Naast diefstaldekking biedt Klikzeker dekking tegen schade door vallen, deerden, vloeistof, brand of bedieningsfouten.

Dus: diefstal voorkomen en een telefoonverzekering met diefstaldekking afsluiten!