Goedkope Fietsverzekering

Is een goedkope fietsverzekering ook goed?

Mensen die graag een fietsverzekering willen hebben, zoeken vaak naar een goedkope fietsverzekering. Zulke fietsverzekeringen geven meestal alleen dekking tegen diefstal. Het voordeel is wel dat ze een lage premie hebben. Maar is het wel goed om op een fietsverzekering te besparen? Het antwoord is zeker ‘nee’ als je een fietsverzekering tegen diefstal en beschadiging met een lage eigen risico voor een luxe fiets wilt.

Meestal zijn goedkope verzekeringen doorlopend of aflopend naar meerdere jaren. Wij van simplesurance bieden bijvoorbeeld een dekking in heel Europa zonder eigen risico en een snelle reparatie in geval van schade. Bij ons ben je verzekerd tegen diefstal en inbraak aflopend naar een jaar.

Het is niet genoeg om alleen naar de prijs van een verzekering te kijken. Dus voordat je een fietsverzekering uitzoekt, let op wat je als vergoeding krijgt als jouw fiets wordt gestolen, wat voor een dekking de verzekering biedt en wat voor rijwielen verzekerd zijn. Onderscheiden ze bijvoorbeeld tussen stadsfiets, mountainbike of elektrische fiets? Misschien zou het ook een rol spelen of de fietsverzekering in Europa of wereldwijd geldt.

Fietsverzekering voor dure fietsen

Een belangrijke doelgroep voor verzekeraars zijn mensen met dure fietsen, zoals een racefiets of een E-Bike. Maar ook die willen niet te veel betalen voor een fietsverzekering. In het bijzonder de elektrische fietsen laten een enorme ontwikkeling zien. In 2007 waren er maar 89.000 elektrische fietsen en in 2014 waren er al 223.000. Daarmee hebben elektrische fietsen in Nederland tegenwoordig een marktaandeel van 21% met een stijgende tendentie.

Een E-Bike is vaak een uitkomst. In het bijzonder om lange afstanden te rijden of als men minder mobiel is. Daarbij kost een elektrische fiets meestal veel geld. Zo’n investering wil goed verzekerd zijn en een inboedelverzekering is daar niet genoeg voor.

Een goedkope fietsverzekering heeft de voorwaarde dat jouw mobiliteit zeker is en jij tevreden bent. Je moet ook voor een lage prijs kunnen rekenen op een betrouwbare service.