In Nieuws op 11 november 2016, Geen reacties

Framehoogte fiets bepalen

Als je op het punt staat om een nieuwe of tweedehands fiets aan te schaffen, sta je er waarschijnlijk niet bij stil om de framehoogte fiets bepalen. Je kijkt welke fiets je het mooist vindt, hoeveel versnellingen er op zitten, of je een handrem of terugtraprem wilt en misschien denk je al na over de accessoires. De kans is groot dat je vader of de verkoper je erop wijst om de framehoogte fiets bepalen. O ja, dat. Ehm, wat? Framehoogte van mijn fiets? Geen idee eigenlijk. Terwijl het juist heel belangrijk is om je frame op de juiste hoogte te hebben staan. Je koopt je fiets tenslotte om er ook regelmatig gebruik van te maken en dan is het wel zo fijn om er geen lichamelijke ongemakken aan over te houden.
Heb je nu geen idee hoe je de framehoogte fiets bepalen moet? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een kleine checklist waarmee jij voor eens en altijd de framehoogte fiets bepalen kunt.

Framehoogte fiets bepalen

Waar je op dient te letten bij framehoogte fiets bepalen

Voordat je van start gaat met meten, dien je eerst te te weten of je een stadsfiets of een sportfiets wilt. Tussen deze twee zit namelijk verschil als het aankomt op framehoogte fiets bepalen. Goed, en dan nu:
Ga met je rug tegen de muur staan en zet je voeten 20 centimeter uit elkaar
Meet de lengte vanaf je lies tot aan de grond – zo stel je jouw binnenbeenlengte vast
Heb je een stadsfiets dan neem je de cm binnenbeenlengte x 0,65
Bij een sportfiets, doe je de cm binnenbeenlengte x 0,66
Let op: zit je exact tussen twee deze twee framehoogtes in? Kies dan bij een stadsfiets voor de hoge framemaat. Heb je een racefiets op het oog? Kies dan voor de lage framemaat.

Framehoogte fiets bepalen voor kinderen

Bij kinderen kun je voor de juiste framehoogte uitgaan van de binnenbeenlengte, de kledingmaat of de lengte van het kind. De allermakkelijkste manier is echter door het kind op de gekozen fiets te zetten met het zadel op de laagste stand. Laat je kind de voeten plat op de grond zetten en daar heb je direct de juiste framehoogte- een kinderfiets koop je natuurlijk op de groei en naarmate hij of zij groter wordt, kan de framehoogte bijgesteld worden.

Framehoogte fiets bepalen

Bescherm die fiets!

Nu je de framehoogte van de fiets hebt vastgesteld, kan de eerste tocht gemaakt worden. Denk er, last but not least, ook aan of jij je nieuwe aanwinst wilt beschermen tegen schade en eventuele diefstal. Dit doe je door de fiets te verzekeren en als je (begrijpelijk) geen zin hebt in papierwerk, klik je gewoon even door naar onze fietsverzekering om je stalen ros direct tegen alle schade en schande te beschermen. Je fiets is in heel Europa gedekt en er geldt geen eigen risico. Ja echt, zo makkelijk is het.