Fietsverzekering vergelijken

Voordat je een Verzekering afsluit, zou je een fietsverzekering vergelijken. Dat is nuttig om een goede dekking te hebben. Als je een fietsverzekering in een grote stad zoekt, kost dat in drie jaar bijna een derde van de aanschafprijs van een fiets. Dus is het vergelijken van fietsverzekeringen heel belangrijk. Volgens het fietsberaad hebben er 84% van de Nederlanders ten minste één fiets en zijn daarmee ook dagelijks op weg.

Wel of niet verzekeren?

Jaarlijks worden in Nederland ruim 700.000 fietsen gestolen. Maar aan je fiets kan ook schade ontstaan door vandalisme, vallen, bedieningsfouten of slijtage. Vanuit deze redenen is het verstandig om je fiets te verzekeren. Toch is de fiets niet door mijn inboedelverzekering verzekert. De meeste inboedelverzekeraars lenen wel dekking, maar alleen zolang de fiets uit je huis, schuur of een gemeenschappelijke stalling  wordt gestolen. Zodra je op straat rijdt en er gebeurd iets of je fiets op straat wordt gestolen ben je niet verzekert.

Fietsverzekering vergelijken – Wat voor een verzekering heb ik nodig?

Wil je een fietsverzekering vergelijken? Er zijn talrijke fietsverzekeringen en het is best goed om te weten welke dekkingselementen belangrijk zijn. De meeste verzekeraars bieden keuze uit een beperkt casco die slechts een diefstaldekking is en een volledig casco die bovendien schade door vallen, brand, aanrijdingen, slippen of vervoer dekt. Verder verdelen verzekeringen in Nederland regio’s om hun premies te bepalen en daarbij is belangrijk hoe groot de kans op diefstal of schade in deze regio is.

Kies de verzekering die bij je past

Als je nu uiteindelijk weet welke dekkingselementen je nodig hebt en hoe hoog de premie in je regio bij welke verzekering is, is het goed om te weten hoe hoog het eigen risico is. Als je met alle details tevreden bent en de fietsverzekeringen bovenal makkelijk via internet kan afsluiten is dit niet alleen leuk voor het milieu, maar ook een voordeel ter aanvulling van de inboedelverzekering.