In Nieuws op 11 februari 2016, Geen reacties

Error 53 – iPhone geblokkeerd

Error 53 – nachtmerrie van iPhone gebruikers

De Home-button en het display zijn die meest gebruikten delen van een iPhone. Vanuit deze reden gaan die ook vaak kapot. Een reparatie bij Apple kost tenminste 350 Euro maar bij een kleine winkel in je buurt slechts 30 tot en met 40 Euro. Daarom laten veel mensen dan toch de goedkope reparatie doen ook als die niet originele vervangingsonderdelen gebruikt. Maar zodra een externe hersteller aan de slag gaat, is het mogelijk dat jouw smartphone bij de volgende update slechts de “Error 53” laat zien en verder niets.

De reden voor Error 53

Volgens het bedrijf heeft dat Error 53 te maken met het feit dat een veiligheidscheck bij elke update nodig is. Daardoor vorkomen ze dat reparatiebedrijven een “malafide vingerafdrukscanner” in de iPhone inbouwen. De angst is namelijk dat door de nieuwe scanner waardevolle data gekaapt kan worden. “We nemen veiligheid zeer ernstig en Error 53 is het resultaat van een veiligheidscontrole om onze gebruikers te beschermen” aldus een woordvoerder van Apple.

Wat doen als je een slachtoffer bent?

Als je een reparatie heeft laten doen, dan kan je maar beter geen updates meer installeren. Of zoverre je reparatiebedrijf een garantie biedt, dan kan je een back-up maken. Wanneer de error verschijnt, kan je verhaal halen bij de hersteller om aanspraak op je garantie te maken.

Reacties op de nieuwe methode

Er bestaat natuurlijk woede en ontevredenheid over die strenge methode van Apple. En veel mensen vinden ook dat ze beter voorgelicht hadden moeten worden. Het is de vraag hoe dienstig de methode daadwerkelijk is waarbij de error slechts na een update verschijnt. In de tussentijd is het namelijk wel mogelijk om data te kapen.

 

Klikzeker iPhone verzekering