In Nieuws op 27 oktober 2016, Geen reacties

De Google Pixel en Pixel XL

En alsof we niet nog allemaal bij moeten komen van de iPhone 7 en 7+ kwam Google op 4 oktober ook nog met twee nieuwe modellen smartphone: de Google Pixel en Pixel XL. Uiteraard is er, zoals wel vaker het geval is voor een launch, wat informatie uitgelekt dus speciaal voor de niet- iPhone aanhangers: hier alvast wat interessante feiten over de nieuwste Google smartphones.

Google Pixel XL - leak by venturebeat

Google Pixel XL – leak by venturebeat

Het eerste dat opvalt is de naam.
Droegen de vorige modellen nog de Nexus-stempel, deze niet: aldus Pixel en Pixel XL.

Als je de nieuwe Pixel zo bekijkt, lijkt ‘ie in eerste instantie vrij veel op de iPhone – qua voorkant dan. Daarnaast heeft ie ook veel weg van de HTC 10 (ook van Google-makelij), maar verder staan de nieuwste telgen van Google helemaal op zichzelf. Tweede punt dat opvalt aan de Pixel is dat het model kleiner is dan zijn voorgangers Nexus 6P en Nexus 5X. De Google Pixel heeft daarbij een 5.0-inch display en zijn grotere broer (Google Pixel XL) heeft een 5,5 inch Quad hd display.

 

Google Pixel - leak by venturebeat

Google Pixel – leak by venturebeat

Wat kunnen we ermee?
Besluiten dat je toe bent aan een nieuwe smartphone is één ding, maar welke? Indien je niet zo’n fan bent van de iPhone (ja, die mensen bestaan ook) is één van deze twee nieuwe exemplaren wellicht iets voor jou? Dan is het fijn om te weten wat de Pixel en Pixel XL eigenlijk kunnen.

Prettig aan deze twee toestellen is de accuduur. Pixel heeft vermoedelijk een accuduur met een capaciteit van 2.770 milliampere per uur, terwijl zijn grote broer 3.450 bezit. Met deze smartphone hoef je je dus niet druk te maken om de accuduur.

Dan het intern geheugen: naar verluidt hebben we hier te maken met een 4.0 processor met de naam Snapdragon 820 (Qualcomm). Tel daar een opslagcapaciteit van 4 GB bij op en je hebt een aardig capabele smartphone.

Vermoedelijk wordt de Pixel XL in twee grootte uitgebracht: 32 GB en 129 GB met 12,3 megapixels in de achtercamera en 8 megapixels in de voorcamera. Bovendien hebben de nieuwe Google-modellen een USB-type-c-aansluiting en een vingerafdruksensor. Als interne processor is Android 7.1 Nougat vastgesteld.

Prijs en verkoop
Officieel worden de nieuwe Google smartphones vandaag geïntroduceerd. Volgens geruchten over de nieuwe prijzen, zal de 32 GB variant ongeveer €649,00 kosten, maar dat wordt vanavond duidelijk.

En als je dan toch een nieuwe smartphone aanschaft, kijk dan HIER voor onze verzekering. Je wilt jouw nieuwste aanwinst toch zeker tegen alle mogelijke gevaren beschermen? Precies.

Je beschermt je nieuwe Pixel of Pixel XL al voor €64,95 (inclusief diefstaldekking!) En ben je op onze website en kun je het type (nog) niet vinden? Kies dan ‘telefoonverzekering’ en vervolgens voor ‘andere’. En mocht je graag 10% korting op je polis wensen (geldt uiteraard voor alle te verzekeren producten), bel ons dan of stuur ons een e-mail via 0800 / 400 400 8 of [email protected].