In Nieuws op 8 april 2016, Geen reacties

Cyborg robots – The internet of us


Zijn we al op weg om cyborgs te worden? Heeft de toekomst al begonnen? Op de CeBIT 2016 in Duitsland bleek het zo al. Daar werden de nieuwste gadgets op het gebied van biohacking en tracking gepresenteerd en wij zetten alles op een rijtje.

biohacking

© CeBIT 2016 – Global Event for Digital Business, Digiwell – Smart up you life! Biohacking / implanteerbare chips

Wat is “Biohacking” en “The internet of us”?

De trend biohacking gebruikt de mens als transportmiddel voor technologie. Dus is het een fusie van mens en techniek en daardoor een verdere ontwikkeling van “The internet of things”. In de toekomst zullen niet alleen onze computers, koelkasten en auto’s permanent met het internet zijn verbonden maar ook wijzelf. Op die manier zou ons dagelijks leven makkelijker gemaakt worden. En hoe kan je zo’n cyborg worden? Met behulp van een naald wordt een NFC (near-field communication) chip met zijn doorsnede van 2 millimeter implanteert. Daarna kun je met een telefoon met NFC-technologie data op jouw chip plaatsen.

De voordelen van biohacking-chips

Op die geïmplanteerde NFC-chip kun je bijvoorbeeld data identificatie-data plaatsen om daarmee deuren te openen, jouw telefoon ontgrendelen of contactloos betalen. Maar de chip-implantaten kunnen nog veel meer. In de toekomst kunnen deze misschien ook in de zorg en het medicijnen onderzoek gebruikt worden om secure informatie over het lichaam te geven.

Wat voor risico’s biedt “The internet of us”?

Tijdens de ontwikkeling van “The internet of things” ontstonden er vaak incidenten vanwege gegevensbescherming of IT-veiligheid. Destijds werden ten eerste innovaties gepresenteerd en eerst ten tweede veiligheidstechniek ertoe gevoegd. Dit risico bestaat er natuurlijk als nou de mens zelf online is. Omdat het hier om gevoelige gegevens gaat is het vanzelfsprekend nog belangrijker om veiligheidslekken te dichten.

Als de implanteerbare chips van trend tot gewoon gadget zouden ontwikkelen, moeten wij misschien ook een “cyborgverzekering” aanbieden. Maar tot dan toe zijn we aangewezen op onze telefoons. Met de Telefoonverzekering van Klikzeker is jouw smartphone veilig.