In Nieuws op 17 februari 2016, Geen reacties

Camera verzekeren?

camera verzekeren

Spiegelreflexcameras zijn duur en vatbaar. Zonder verzekering is een reparatie vaak de moeite niet waard. (Source: Flickr: D700 + Floor =; Fried Toast)

Telefoon camera’s worden steeds beter. Maar op vakantie neem je meestal toch liever een gewone camera mee. Vroeger waren kleine digitale camera’s nog heel populair maar tegenwoordig hebben vele mensen een spiegelreflexcamera. Niet alleen professionele fotografen maar ook andere mensen investeren grote bedragen in een goede camera. Elke grote investering zou goed beschermt moeten worden. Het is dus verstandig om een camera verzekering af te sluiten.

Waarom een camera verzekeren?

Zowel compact camera’s als spiegelreflexcamera’s kosten snel honderden euro’s. Als je jouw camera veel gebruikt, is die natuurlijk ook vaak blootgesteld aan risico’s. Je moet er niet aan denken hoe snel het nieuwe Nikon voor 700 euro uit je tas kan worden gestolen.  Of als je net het perfecte foto wilt maken en de camera uit je hand valt. Aan je inboedelverzekering heb je meestal weinig want die dekt vaak alleen in geval van diefstal uit je woning.

Verzekeringen vergelijken

Een camera verzekeren is een goed idee maar hoe vindt je de juiste verzekering? Om een geschikte camera verzekering te vinden, moet je ten eerste bepalen wat voor een waarde jouw apparatuur heeft. Dan zou het belangrijk zijn om te checken hoe groot het eigen risico zal zijn. Bij Klikzeker betaal je voor 12 maanden met diefstaldekking 74,95 Euro als je camera een nieuwwaarde van tot en met 1000 Euro heeft. En je hebt een eigen risico van 50 Euro. Met deze verzekering ben je beschermt als je camera op de grond valt, door deerden wordt beschadigd, je vloeistof erover morst of ze wordt gestolen. Ook in geval van schade door bedieningsfouten ben je bij Klikzeker verzekerd.

Beperking van de prestatie

Vele verzekeringen beperken hun vergoeding in geval van schade tot de dagwaarde. Dit betekent dat als je camera 7 maanden na aanschaf wordt gestolen de verzekering bijvoorbeeld maar 80% van de nieuwwaarde vergoed. Maar als je een dure camera hebt, zijn dat nog steeds honderden euro’s. Dus sluit een camera verzekering af.