In Nieuws op 19 juli 2016, Geen reacties

Beste tv kopen: waar let je op?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe televisie wordt dat je tegenwoordig niet gemakkelijk gemaakt. Welke schermgrootte is het meest geschikt voor je woonkamer? Moet je nu kiezen voor Full HD of Ultra HD? Heb je een smart tv nodig? En wat is de beste LCD tv voor jouw budget?
Het kopen van het beste tv is tegenwoordig voor veel mensen een hele uitdaging. Er zijn zoveel merken en zoveel types, en de technologieën volgen elkaar in razendsnel tempo op. Bovendien is het kopen van een televisie meestal ook een grote investering, en je wil zeker weten dat je de beste tv kiest.

beste tv

Welke formaat kies je het best?

Een grote valkuil waar veel consumenten mee te maken krijgen bij het kopen van een nieuwe tv is de keuze voor een te klein model. Het grote probleem is dat dit in de winkel nauwelijks te zien is en daarom past opvalt wanneer de tv in de huiskamer staat. Je bent wellicht snel bang voor een te grote tv te gaan maar hou er rekening mee dat je door de hogere resolutie ook dichter bij je tv kunt gaan zitten. Om volledig van HD materiaal te kunnen genieten wordt over het algemeen aangeraden op een afstand te zitten die 2 tot 2,5 keer de beelddiagonaal bedraagt. Aangezien andersom rekenen voor het uitzoeken van een tv makkelijker is kun je meten hoe ver je nu van je tv af zit. Is dit 3 meter? Dan deel je dit door 2,5 en kom je op 120 cm. 120 cm vertaalt zich vervolgens naar een formaat van ongeveer 47 inch.

LCD, LED of OLED?

Bijna alle televisies die vandaag de dag worden verkocht zijn LCD televisies. Een LCD tv gebruikt achtergrond-verlichting om het beeld weer te geven. Tegenwoordig beschikken alle LCD tv’s over LED achtergrondverlichting, waarbij een groot aantal kleine led-lampjes wordt gebruikt om het beeld weer te geven. Dit is ook waarom deze tv’s vaak LED tv’s worden genoemd, maar in principe zijn het dus LCD tv’s waar gebruikt wordt gemaakt van LED achtergrondverlichting.
OLED is een nieuwe techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine lampjes die zelf oplichten. Daarom is er geen achtergrondverlichting meer nodig. Daardoor is het scherm van een OLED-tv nóg veel dunner dan een lcd-scherm. Doordat de beeldpunten van een oled-scherm zelf licht geven kan er een zeer groot contrast worden bereikt. Bovendien is de weergave van kleuren en de snelheid beter dan de huidige LCD/LED schermen. Dit alles zorgt voor een mooie beeldkwaliteit met prachtige kleuren en zeer goed contrast. Daarnaast beschikken oled-tv’s over een grote kijkhoek en zijn ze energiezuinig. Op het moment is LG de enige aanbieder van OLED tv’s. Verwacht wordt dat in de toekomst meerdere merken met OLED tv’s op de markt zullen komen, en ook de prijzen omlaag zullen gaan.

Beste tv met HD of Ultra HD?

De resolutie van je tv geeft de scherpte van het beeld weer. De resolutie wordt bepaald door het aantal pixels. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels en hoe scherper jouw beeld. Vrijwel alle televisies welke momenteel verkocht worden beschikken over minimaal een FULL HD resolutie.
Tv’s met een Ultra HD resolutie (ook 4K genoemd) zorgen voor een scherp beeld, met een beeld 4x scherper dan de huidige FULL HD tv’s. Echter, om volledig te kunnen genieten van beeld in deze hoge resolutie moeten er wel films en series in dezelfde 4K resolutie beschikbaar zijn. Wil je klaar zijn voor de toekomst? Dan kies voor een Ultra HD tv met het allerscherpste beeld.

beste tv

Heb ik een smart tv nodig?

Tv’s zijn allang geen producten meer waarmee je alleen maar televisie kijkt. Tegenwoordig zijn veel tv’s namelijk uitgerust met diverse functies die daadwerkelijk voor iedereen interessant kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Smart tv platform. Hiermee kun je je favoriete Netflix-serie op je tv bekijken, een gemist programma terugkijken of een film huren. Smart tv’s zijn verbonden met internet via een internetkabel of via wifi. De apps vind je meestal in een apart menu in de tv en je bedient ze met de afstandsbediening van de tv. Welke apps op de tv staan, verschilt per merk. LG en Samsung hebben het grootste aanbod.

TV verzekering van Klikzeker

Als je het beste tv hebt gevonden is het ook best wel belangrijk om dit dure toestel te verzekeren. De tv verzekering van Klikzeker biedt dekking tegen kortsluiting, schade door vallen, vloeistofschade, bedieningsfouten, brand en diefstal.