In Nieuws op 9 mei 2016, Geen reacties

Apps van de toekomst


Eigenlijk zijn smartphones gewoon toestellen die onze dagelijkse leven makkelijker maken. Maar met de juiste applicaties kunnen ze zomaar eens een alleskunner worden. Hierbij presenteren wij je een aantal apps die je absoluut op jouw smartphone wilt hebben. Zonder deze is je smartphone in de toekomst niet compleet.

Snapchat

© Snapchat, Inc

Snapchat – chatapplicatie waarmee je foto’s kunt uitwisselen

De foto-messenger Snapchat combineert de vereenvoudiging en versnelling van onze communicatie met de actuele selfie-hype. Met Snapchat geef jij je familie en vrienden een kijkje in jouw dagelijkse leven doordat je hen foto’s of video’s van verschillende situaties stuurt. Je kan deze foto’s of filmpjes ook van filters voorzien en ze verdwijnen een aantal seconden nadat iemand ze opent. Snapchat maakt gebruik van realtime reality: je plaatst een foto of filmpje op hetzelfde moment dat je deze maakt. Je content is dus altijd actueel. Ook is je content realistischer en minder bewerkt dan op andere visuele media zoals Instagram.

Periscope – nieuws via live-streaming

Met Periscope heeft Twitter in maart 2015 een video-applicatie voor live-streaming gelanceerd. Door middel van deze app kun je live filmpjes met andere gebruikers verbinden. Dergelijke live-streaming apps zijn in de toekomst representatief voor een snelle toezending van informatie via het multimediaal internet

AR effect – Augmented Reality zonder dure bril

Wil je graag een dino door je slaapkamer laten lopen? Of jezelf omtoveren tot tijger? Met de app AR-effect is dit geen toekomstmuziek meer. Je kies een thema en maakt dan een foto van jezelf of iets anders passend bij dit thema. Deze foto sla je dan op voor jezelf of deel je via Facebook, Instagram of andere sociale netwerken.

Bumble

© Bumble

Bumble – Matchmaker voor partners of je nieuwe hartsvriendin.

Hoewel dating-apps momenteel razend populair zijn, hebben ze ook een dubieus imago. Neem bijvoorbeeld Tinder. Als je aan Tinder denkt, denk je niet direct aan mensen met serieuze bedoelingen op relatiegebied. De concurrentie Bumble pakt het heel anders aan en legt nieuwe spelregels vast. “Ladies first!” Hier kiezen de vrouwen en beslissen zij of ze de eerste stap zetten of niet. Haar wordt een potentiële partner getoond en vervolgens heeft ze 24 uur tijd om hem te contacten. Doet ze dit niet, dan wordt deze man nooit meer getoond. Op deze manier probeert Bumble vriendelijker en socialer te zijn dan de concurrentie. Bovendien bieden ze sinds maart ook nog een BFF-modus aan, waarmee je misschien wel je nieuwehartsvriendin vindt.

Stylect – Tinder voor schoenen

Veel vrouwen zullen deze app in hun hart sluiten! Stylect functioneert namelijk zoals Tinder door te “swipen” over beelden, maar bij Stylect zijn dit geen beelden van singles maar van schoenen! Je kiest zelf of je de schoenen leuk vindt of niet. En als je ze mooi vindt, worden ze in een lijstje opgeslagen en zie je een link waar je deze schoenen met korting kunt kopen.