In Nieuws op 21 maart 2016, Geen reacties

Apple verrast met iPhone SE


Apple is nog altijd goed voor een verrassing. Of innovatief design, technische details of een onverwachte lancering van een nieuw product. Vanavond om 18 uur zal Apple de nieuwe iPhone SE presenteren. Volgens de lopende geruchten zou het een kleine versie van de actuele iPhone worden.  Maar de prijs wordt er wellicht niet zo klein.

Apple-producten zijn er nu eenmaal duur. En ze kunnen ook duur zijn omdat ze exclusief, anders en een stapje verder dan de concurrentie zijn. Maar een iPhone is nog niet tegen ongevallen beschermt en daarom is een iPhone verzekering heel belangrijk.

Apple gaat iPhone SE lanceren © Beni Krausz via unplash.com

Apple gaat iPhone SE lanceren © Beni Krausz via unplash.com

Wat zou de nieuwe iPhone SE kunnen?

Apple-CEO Tim Cook zal vanavond in het hoofdkwartier in Cupertino maart presentatie geven maar de nieuwe iPhone SE lanceren. Dat nieuwe toestel is uiterlijk gebaseerd op de iPhone 5s en heeft de snelle chips van de iPhone 6s. Het zou 4-inch groot zijn en een 8 megapixel camera hebben die ook Live Photos kan maken. Volgens geruchten gaat Apple de iPhone SE met 16GB en 64GB uitbrengen. Bovendien zou het ook in roségoud bijkomen en ongeveer 500 euro kosten. De iPhone zou een toestel zijn voor beginners.

Geruchtenmachine draait op volle toeren

Waarom lanceert Apple uitgerekend nu een nieuwe iPhone? Nog dit jaar zou eigenlijk een iPhone 7 gepresenteerd worden. Maar het iPhone SE zou geen concurrentie voor grotere modellen zijn. De iPhone SE zou consumenten aanspreken die een kleiner toestel willen en dat blijkt een goed idee want 60% van de gebruikers gebruikt nog een toestel kleiner dan de iPhone 6. Dus is het geen stap terug zoals met de iPhone 5c. Maar zeker zijn ook teruglopende omzetten, de dalende aandelenkoers en een groeiende concurrentie redenen voor een nieuw product.

Wij verheugen ons op de presentatie vanavond en zijn benieuwd naar het succes van de iPhone SE!