In Nieuws op 16 augustus 2016, Geen reacties

Aanrader: Garantieverlenging bijkopen

Een garantie is altijd belangrijk. Je weet immers niet wat er allemaal kan gebeuren met je keukenapparatuur, wasmachine, koelkast of gereedschap. Standaard heb je wettelijk recht op zes maanden garantie. Een verkoper is volgens de wet ook zonder bijgekochte garantie verplicht om een goed product te leveren. Maar wat is een goed product? Bovendien zijn zes maanden heel weinig: de meeste defecten treden pas daarna op. Een garantieverlenging bijkopen is aan te raden omdat deze meer service en zekerheid biedt dan een wettelijke garantie. Wij leggen uit waarom!

De verschillen tussen garantie en garantieverlenging

Een garantieverlenging bijkopen is meestal voordeliger. Maar lees de voorwaarden voordat je garantie koopt. Dan kun je zien wat je wel en niet krijgt. Als een wasmachine na 3 jaar bijvoorbeeld niet meer te repareren is en er dus een nieuwe moet komen, geven sommige vormen van bijgekochte garantie recht op een nieuwe. Verder moet je zonder bijgekochte garantie kunnen aantonen dat jij het apparaat zelf niet kapot hebt gemaakt. Maar heb je toch zo’n garantieverlenging bijgekocht, dan is de verkoper verplicht om te bewijzen dat jij (de koper) de problemen aan het apparaat hebt veroorzaakt.

Wat zijn de voordelen van garantieverlenging bijkopen?

Voordeel van bijgekochte garantie is dat je minder discussie hebt, bijvoorbeeld over de oorzaak van het stuk gaan. De bijgekochte garantie kan ook meer bieden dan de wet. Er kunnen beperkende voorwaarden gelden voor de extra garantie. Deze kun je nalezen in de kleine lettertjes. Weeg de voor- en nadelen ervan vooraf dus goed af.

Coffee_stocksnap_DaryanShamkhali

Is een garantieverlenging een overbodige luxe?

In deze tijden waarin huishoudtoestellen lang niet meer zolang meegaan als vroeger – in sommige zit de veroudering zelfs doelbewust ingebouwd – is een garantie voor kosteloos herstel of vervanging zeker geen overbodige luxe. Dan moet de kostprijs van deze garantie natuurlijk wel binnen de perken blijven. Maar voor een € 1.000 dure koffiezetapparaat een garantieverlenging van € 90 bij te kopen zou zeker geen Geldweggooierij zijn.
Veel fabrikanten bieden een garantie van twee jaar. Informeer goed hoe lang de garantieperiode duurt en waarvoor de garantie geldt. Eventueel kun je besluiten om extra zekerheid te kiezen in de vorm van een garantieverlenging bijkopen. Kies bijvoorbeeld voor een garantieverlenging van Klikzeker. Die kost vanaf € 14,95 per jaar en biedt in geval van schade een reparatie of een vervangend apparaat. Bovendien is er geen sprake van eigen risico en je kun de garantieverlenging naar keuze voor 36, 48 of 60 maanden bijkopen.

Nu garantieverlenging van Klikzeker voor keukenapparatuur, wasmachines, koelkasten, gereedschap of tuinapparatuur bijkopen!